Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (FOTO) Cum votează moldovenii stabiliți…

(FOTO) Cum votează moldovenii stabiliți în Statele Unite ale Americii. Liber la New York, mai aglomerat la Chicago

La secțiile de votare deschise pe teritoriul Statelor Unite ale Americii alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova sunt în toi. Moldovenii stabiliți peste ocean informează că la New York și Sacramento se votează ușor, pe când la Chicago s-au format cozi în incinta secției de votare, iar pentru a vota, moldovenii trebuie să stea mai mult de o oră în rând. Datorită diferenței de fus orar față de Moldova, în SUA votarea continuă, iar până la închiderea urnelor au mai rămas câteva ore.

La secția de votare deschisă la Reprezentanța R.Moldova pe lângă ONU au venit astăzi zeci de cetățeni ai R.Moldova, care locuiesc nu doar în apropiere, dar și la sute de km de New York: Boston, Philadelphia, Rhode Island, Atlanta sau New Jersey.
Elena Drăgălin, una dintre activistele diasporei moldovenești din SUA, a declarat pentru ZdG că cetățenii moldoveni stabiliți în SUA votează pentru un președinte care ar putea asigura funcționarea democrației, cu instituții publice independente și transparente și care ar răsturna sistemul oligarhic. De asemenea, votanții din SUA doresc un președinte care ar contribui la coeziunea națională, care ar uni și nu ar diviza cetățenii.

Imagini de la secția deschisă în Chicago:chicago-2 chicago

New York:

new-york-2-elena-dragalin
Foto: Elena Drăgălin

new-york

În total în SUA au fost deschise 7 secții de votare în orașele New York, Washington, Sacramento, Chicago, Seattle, Atlanta și Raleigh. Adresele secțiilor pot fi găsite AICI