Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Festivalul președintelui" la Sadova, cu…

„Festivalul președintelui” la Sadova, cu artiști gratuiți și cheltuieli legate de scenă plătite de fundația soției

Festivalului Căpșunelor și Mierii, organizat astăzi  în localitatea de baștină a lui Igor Dodon, Sadova, se petrece cu invitați care cântă pe gratis. Cel puțin, așa afirmă Igor Dodon. Totodată, cheltuielile legate de scenă ar fi fost achitate de Fundația „Din suflet”, care aparține soției sale, Galina Dodon. 

„Va fi gratis ceea ce ține de invitați. Evident că sunt unele cheltuieli legate de scenă și așa mai departe, care sunt finanțate oficial de către Fundația de binefacere „Din suflet”, a spus Dodon.

Fundația patronată de Galina Dodon a fost creată la puțin timp după ce Igor Dodon a devenit președinte al R. Moldova, în noiembrie 2016. În Registrul de stat al organizațiile necomerciale se spune că scopul activității  fundației  este acordarea ajutorului material şi moral copiilor şi persoanelor din păturile social-vulnerabile.

La Festival au fost invitați orchestra Fraților Advahov, Vitalie Dani, Anișoara Puică, Geta Burlacu, Natalia Gordienco, Sergiu Cuzencov, ansamblul de dansuri populare „Mărgăritare”, ansamblurile etnofolclorice „Romanița” și „Prutenii”. La ora 19:00 pe scenă vor urca  „Acord”, „DoReDoS”, Nelly Ciobanu, Valentin Uzun & „THARMIS” și Filip Kirkorov. Despre ultimul, Dodon a spus că sta și va mânca la el acasă pe perioada aflării sale în R. Moldova. Deși, biletele la concertele sale în Rusia, pornesc de la 300 și pot ajunge până la 8000 de ruble rusești. Azi dimineața Dodon i-a oferit lui Kirkorov titlul de  „Artist al Poporului”.