Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Deputații se întrunesc în ultimele…

Deputații se întrunesc în ultimele două ședințe din această sesiune. Ce proiecte vor aproba

Începând cu data de 1 august, aleșii poporului vor merge în concediu anual de odihnă până la 30 august 2019. La 30 și 31 iulie, deputații se vor întruni în ultimele ședințe din cadrul sesiunii primăvară-vară. La ultimele ședințe din această sesiune, deputații ar urma să desemneze un procuror general interimar și să modifice Legea bugetului de stat, dar și Codul electoral.

Cu începere de la ora 14:00, Legislativul va examina „Proiectul de lege cu privire la modificarea articolului 4 din Legea nr.93 din 15 iulie 1998 cu privire la patenta de întreprinzător” și „Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.436/2006 privind administrația publică locală (art.31)”. Totodată, se va pune în discuție „Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.46/2013 privind scutirea Consiliului orășenesc Ceadîr-Lunga de compensarea pierderilor cauzate de excluderea din circuitul agricol a unui teren atribuit pentru construcția unui complex sportiv”.

În dimineața zilei de astăzi, Vladimir Plahotniuc a anunțat pe Facebook că și-a depus mandatul de deputat, astfel în plenul Parlamentului, urmează să se ia act de această cerere. Tot azi, deputații ar urma să desemneze și un procuror general interimar, asta după ce Consiliul Superior al Procurorilor nu a putut înainta un candidat pentru această poziție, din lipsă de cvorum, la ședința din 26 iulie.

Pe ordinea de zi a ședinței de mâine, 31 iulie, figurează patru subiecte, printre care și modificarea Codului electoral, în vederea anulării sistemului electoral mixt, cu revenirea la sistemul proporțional. Totodată, proiectul prevede și mai multe modificări în procesul de vot pentru cetățenii R. Moldova, de peste hotare. 

Tot mâine, la inițiativa Guvernului, Legislativul urmează să examineze „Proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019 nr.303/2018 (art.1, 2, 3)”. Ședința din 31 iulie urmează să aibă loc cu începere de la ora 12:00.

Deputații vor reveni din concediu pe 2 septembrie, atunci când își vor relua activitatea în Parlament.