Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CV-ul noii șefe de la…

CV-ul noii șefe de la Moldova 1: editor la Publika TV și director la EuroTV

Cu votul a cinci membri ai Consiliului de Observatori (CO) al IPNA „Teleradio-Moldova”, Ecaterina Stratan a fost numită în funcția de director al postului public de televiziune pentru următorii cinci ani. Noua șefă de la Moldova 1 asigură interimatul funcției din iulie curent, după ce fostul director, Mircea Surdu, și-a anunțat demisia la 26 iunie. 

Ecaterina Stratan este șefa Departamentului știri și dezbateri de la Moldova 1 din martie 2014. Până a activa la televiziunea publică,  Ecaterina Stratan a profesat jurnalismul la Publika TV între 2010-2011 și a  fost directoare a postului Euro TV între 2011-2014.

Citiți aici despre beneficiarii televiziunilor

În noiembrie 2016,  președintele Nicolae Timofti i-a conferit Ecaterinei Stratan titlul onorific „Om Emerit”, pentru „merite în dezvoltarea televiziunii naţionale, contribuţie la promovarea valorilor moral-spirituale şi înaltă măiestrie profesională”.

La concursul pentru fotoliul de director al IPNA „Teleradio-Moldova” au mai depus CV-urile jurnaliștii Sergiu Praporșcic și George Iosip.