Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum (NU) argumentează președintele scoaterea…

Cum (NU) argumentează președintele scoaterea drapelului UE din fața Președinției

La scurt timp, după învestirea lui Igor Dodon în funcția de președinte al R. Moldova, drapelul Uniunii Europene a fost scos din fața clădirii Președinției. Pe parcursul zilei, am încercat să aflăm de ce s-a recurs la acest gest.

Astfel, am încercat să-l contactăm pe consilierul desemnat al președintelui în domeniul politic, purtătorul de cuvânt  Ion Ceban, însă acesta nu a răspuns la telefon. Nici la numerele de telefon indicate pe pagina oficială a președinției nu ne-a răspuns nimeni. Ulterior, am expediat un email pe adresa serviciului de presă al Președinției, la  care de asemenea, nu am primit un răspuns.  Astfel, la ora 14.00, am decis să mergem direct la Președinție pentru a preciza de ce a fost scos drapelul UE  din fața clădirii. Acolo, ni s-a spus că purtătorul de cuvânt al președintelui este ocupat și va reveni cu un răspuns în 20 de minute. La 14.31, am fost contactați de către o reprezentantă a serviciului de presă al Președinției care ne-a spus că vom primi un răspuns la întrebare „în cadrul emisiunii „ProTV în direct cu Lorena Bogza”, iar la insistențele noastre de a primi un răspuns ni s-a spus că președintele va răspunde atunci pentru a fi „un răspuns pentru toți odată”.

 

Puțin timp de la învestitura în funcția de șef al statului, Igor Dodon a început să facă ordine la Președinție. După ce a sfințit biroul unde și-a exercitat mandatul Nicolae Timofti și a semnat lista de consilieri, președintele pro-rus a schimbat limba română în „limba moldovenească”. Pe site-ul Președinției, limba de acces a paginii s-a transformat  din RO (română) în MD, adică moldovenească.