Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum a ajuns Iurie Topală…

Cum a ajuns Iurie Topală șef la CFM?

Astăzi, 23 septembrie, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a semnat ordinul cu privire la numirea lui Iurie Topală în funcția de director general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, se spune într-un comunicat al Ministerului.

Topală a câștigat concursul de suplinire a postului vacant de director general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, după ce a dețint interimatul de la data de 3 august 2015. Concursul a fost desfășurat de către Consiliul de Administraţie al Întreprinderii de Stat ”Calea Ferată din Moldova”, în perioada 13 august- 4 septembrie, în baza Regulamentului “Pentru ocuparea funcţiei vacante de administrator al întreprinderii de stat, al cărei Fondator este Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor”, aprobat de Ordinul Ministrului nr.237 din 30.10.2013. Candidații la această funcție au fost selectați în baza criteriilor de vârstă, experiență de muncă de cel puțin 10 ani și experiența de activitate în funcție de conducere de cel puțin 8 ani. De asemenea, pretendenții la funcția de administrator trebuiau să aibă studii superioare tehnice, economice sau juridice și să prezinte o viziune clară, inclusiv în formă scrisă, asupra situaţiei economice a CFM, infrastructurii şi materialului rulant al CFM, precum și asupra reformelor și obiectivelor de dezvoltare ale căi ferate, se mai spune în comunicat.

La concurs, conform acelorași informații, au fost admiși 6 candidați. În urma promovării probei de curriculum vitae și a celei de interviu, Iurie Topală a devenit câștigător al concursului, după ce a acumulat un punctaj total de 196 de puncte. Ministerul nu anunță cine au fost ceilalți cinci candidați pentru această funcție.

La investirea în funcție, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc i-a urat noului administrator CFM succese și și-a exprimat încrederea în devotamentul și experiența ce-o posedă domnul Topală. Potrivit ministrului, calitățile profesionale ale directorului trebuie să fie direcționate spre prosperarea interprinderii.

La rândul său, Iurie Topală a declarat că va face tot posibilul pentru a contribuie la modernizarea căii ferate și speră că se va bucura de sprijinul întregii echipe pentru a continua reformele începute.

Detalii despre CFM și Topală, citiți în acest articol: Problemele de la CFM şi un nou şef cu integritate dubioasă