Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Crește numărul candidaților la funcția…

Crește numărul candidaților la funcția de guvernator al BNM

Încă doi candidați s-au înscris la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Este vorba despre Valeriu Chițan și Victor Timotin.

Potrivit CV-ului depus de Valeriu Chițan, el a absolvit Facultatea de Economie, specializarea Finanțe și Credit de la Institutul Politehnic din Chișinău, și a făcut studiile de master în Administrarea Afacerilor la Bled School of Management, Slovenia. Din anul 2011 și până în prezent este membru al Curții de Conturi. În perioada 1992-1994 a fost membru al consiliului de Administrație al BNM. În aceiași perioadă a fost vice-guvernator în R. Moldova în cadrul Consiliului Guvernatorilor al FMI, iar în anii 1994-1998 – guvernator pentru R. Moldova în cadrul Consiliului Guvernatorilor al Băncii Mondiale.

Un alt candidat la funcția de guvernator BNM este Victor Timotin, care susține că are 17 ani de experiență de lucru în sectorul bancar. El și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova, precum și la Carlson School of Management, University of Minnesota. În perioada 2000-2007, Victor Timotin a fost ofițer de investiții la International Finance Corporation, din Washington. În 2007-2013 – Director la Corporate Finance UniCredit, din Moscova. Din anul 2013 până în 2015 a fost șeful Piețe de Capital și Relații cu Investitorii, Membru Comitetului pentru Finanțe pe lângă Consiliu de Administrație Orient Express Bank, Moscova. El cunoaște limba română, engleză, rusă și spaniolă.

Tot astăzi, la funcția de guvernator al BNM s-au înscris Sergiu Cioclea și Serghei Melnik. Anterior, la funcția de guvernator s-au înscris Vadim Brînzan și Roman Cernîșev.

Amintim că asăzi, la ora 17:00 expiră termenul de depunere a dosarelor la acest concurs.