„Pentru a închide tema unionismului, vă dau cuvântul că, dacă vreodată acest proiect al Unirii se va produce, voi fi primul care îşi va lua arma şi voi merge să apăr autonomia găgăuză”, a declarat deputatul în timpul întâlnirii de la Tomai.
Cornel Dudnic este deputat în Parlamentul R. Moldova din septembrie 2015, luându-i locul lui Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat, care a renunțat atunci la mandat. Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Parlamentului, înainte să devină deputat, Cornel Dudnic a fost, în perioada 2001- 2010, „sportiv profesionist, maestru în sport, membru al lotului Republicii Moldova la judo, multiplu campion”. În perioada 2013-2014 a fost membru al Comitetului Executiv al UTA Gagauz Yeri și șef al Direcției dezvoltare regională și construcții UTA Gagauz Yeri. În prezent, pe lângă mandatul de deputat, Dudnic este și vicepreşedintele Federaţiei Naţionale de Judo.
La capitolul studii, deputatul a indicat în CV-ul său Colegiul Republican de Informatică (profilul informatică – matematică), Universitatea de Stat din Moldova (licențiat în științe economice) și Academia de Administrare Publică (masterat, profilul administrare publică).
În ultima declarație publică de avere și interese personale, deputatul originar din autonomia găgăuză indică un apartament pe care îl are în „folosință” și două automobile pe care familia sa le deține în proprietate: o Skoda fabricată și cumpărată în 2014, cu 351 de mii de lei, și un Audi din 2015 în valoare de 725 de mii de lei. Din salariul de deputat, Dudnic a încasat, în 2016, 113 401 lei, adică 9 450 de lei lunar. Deputatul a mai declarat că, împreună cu soția sa, deține cote părți la două companii: Vancortrans SRL și Davicrim SRL.
Cornel Dudnic a fost și unul dintre susținătorii referendumului declarat de autoritățile de la Chișinău ca fiind neconstituţional, din februarie 2014, atunci când locuitorii UTA Găgăuzia au votat pentru autodeterminarea regiunii în cazul în care R. Moldova și-ar pierde suveranitatea.