Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este artistul emerit al…

Cine este artistul emerit al R. Moldova care ar putea ajunge deputat în Parlament

Fracțiunea partidului „Șor” va avea un nou deputat în Parlament după ce Maria Albot și-a depus mandatul de parlamentar. Pentru că următorii doi candidați de pe lista partidului „Șor” la alegerile parlamentare au refuzat să ocupe fotoliul de deputat, mandatul îi va reveni artistului Igor Himici, candidatul cu numărul 10 de pe lista partidului.

În cadrul ședinței de astăzi, 20 august, Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de atribuire a mandatului de deputat lui Igor Himici, care urmează a fi validat de Curtea Constituțională.

În 2009, fostul președinte Vladimir Voronin l-a decorat pe Igor Himici cu titlul onorific „Artist Emerit”.

Viitorul deputat, jurist de profesie, declară că dețin o cotă de 1/2 în cadrul companiei „Hișido” SRL, la care este fondator.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2017 – 2018, Himici nu a avut nici un salariu în această perioada. Soția sa a ridicat în schimb un salariu de 164 de mii de la SRL „Avia Invest”. La venitul familiei Himici se adaugă 12 mii de euro și 40 de mii de lei primiți în numerar cu ocazia zilelor de naștere a copiilor și soției. 

Familia candidatului Partidului „Șor” deține 1/4 cota parte dintr-un apartament, un automobil de model Hyundai Elantra, procurat în 2016 cu 10 mii de lei și un automobil de model Mercedes GLE, fabricat în 2018, și procurat în leasing în 2018 cu o sumă de 52 de mii de euro.