Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Câteva mii de persoane în…

Câteva mii de persoane în PMAN, unde răsună cântece patriotice

Câteva mii de persoane s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale unde este organizat, de către Platforma DA, un miting împtriva desemnării unui candidat din partea PD la funcția de premier.

În PMAN răsună cântece patriotice. Oamenii continuă să vină în fața clădirii Guvernului. Zona este împânzită de polițiști. Bulevardul Ștefan Cel Mare a fost blocat.

Precizăm că, astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr organizează un protest de amploare în Piața Marii Marii Adunări Naționale (PMAN). La manifestație sunt chemați toți cetățenii R. Moldova pentru a-l susține pe Nicolae Timofti, dar și pentru a protesta împotriva desemnării unui candidat al PD la funcția de premier.

Membrii „Platformei Demnitate și Adevăr” afirmă că dacă președintele Nicolae Timofti va ceda presiunilor venite din partea Partidului Democrat și va desemna un candidat controlat de acest partid, atunci țara va intra într-o stare de captivitate totală.

„Facem un apel către toţi cetăţenii R. Moldova care-şi doresc o ţară liberă, care nu-şi doresc ca această ţară să încapă definitiv pe labele unui criminal, pe labele unui proxenet despre care s-a vorbit aici şi numele lui este Plahotniuc. Indiferent că va fi el sau va fi o sculă de a sa premier, această ţară merge către prăpastie. Să nu le permitem acest lucru, deoarece pe urmă o dictatură poate fi răsturnată doar prin sânge. Să nu ajungem acolo, toate dictaturile cad… Pentru ora 10:00, 13 ianuarie, chemăm toată lumea să vină în PMAN, să sprijinim un demers democratic, un demers civilizat al unui preşedinte european”, a precizat marți președintele Platformei și Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă.