Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Avem turul II? Igor Dodon…

Avem turul II? Igor Dodon scade sub 50% după numărarea a 1,14 milioane de voturi

Socialistul Igor Dodon scade sub 50% din voturi după numărarea a 86,74% din procesele verbale, respectiv 1,14 milioane de voturi. Au mai rămas de contabilizat aproximativ 300 de mii de voturi.

Trendul descendent înregistrat de candidatul socialist este unul constant. Acesta a început seara având 55% din numărul de voturi valabil exprimate după număraea a 30% din procesele verbale. Și a scăzut. În cazul în care ritmul se va menține, președintele R. Moldova va fi ales în urma turului II de scrutin, care va fi organizat peste două săptămâni. Atunci vor fi doar doi candidați: Igor Dodon și Maia Sandu. La această etapă, lidera PAS are 36,7% din voturile exprimate, clasându-se pe locul II. Al treilea în preferințele alegătorilor este Dmitri Ciubașenco, candidatul din partea Partidului „Nostru”, care acumulează 5,6% din voturi.

Update: După numărarea a 1,16 milioane de voturi, Dodon a crescut la 50,13%, fiind în acest moment președintele R. Moldova.

Update 23.42: După ce au fost numărate 1,19 milioane de voturi, Igor Dodon a scăzut din nou sub pragul de 50%, având 49,88% din voturi. Maia Sandu are 36,85%.