Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Gheorghe Petic a ieșit…

VIDEO Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată: „Nu am încercat să evadez”

Foto: Angela Istrate

După ce magistrații au respins cererea avocaților de a-l elibera din arest, Gheorghe Petic a ieșit din sala de judecată de la Curtea de Apel Chișinău, declarând că nu se mai întoarce la pușcărie. Petic spune că a plecat din fața magistraților pentru că Parlamentul a declarat, la 8 iunie, că R. Moldova este „stat capturat”.

17.35: Gheorghe Petic a ieșit din nou din sala de judecată și s-a afișat în fața susținătorilor, anunțând că mâine la Curtea de Apel Chișinău va avea loc o nouă ședință.

„Nu am avut intenția să evadez, dar să vă mulțumesc și să vă văd. Mâine va fi un alt complet de judecată și se va judeca ceea ce s-a încercat azi să se judece. Haideți să le dăm un termen până mâine și vă rog să fiți aici mâine cât mai mulți”, a declarat Petic.

17.05: Gheorghe Petic se întoarce în clădirea Curții de Apel, însoțit de deputații Inga Grigoriu, Chiril Moțpan și avocata Angela Istrate.

16.55: Petic declară că avocații au plecat să înainteze o cerere pentru ca mâine, 18 iulie, să fie examinată ședința încă o dată.

„Eu, conform legislației, nu doresc să fiu numit dezertor. Am ieșit până aici, pentru a arăta că și în pușcărie sunt liber”, a spus Petic.

16.30: „Noi nu avem justiție. R. Moldova a fost declarat stat captiv. Am ieșit în baza declarației de stat captiv. Procuratura, CNA și judecătoria sunt instituții captive. Dacă aceste instituții au fost declarate captive, înseamnă că plecarea mea a fost corectă”, a declarat Petic.

Înconjurat de mai mulți susținători, Petic protestează în fața Curții de Apel Chișinău, cerând recuzarea judecătorilor. La fața locului sunt prezenți și deputații Chiril Moțpan și Inga Grigoriu.

Foto: Facebook/Angela Mistreț