Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ședință de judecată în dosarul…

Ședință de judecată în dosarul „Șor”: ce martor a fost audiat și când ar urma să fie eliberat primarul de Orhei

Astăzi, în ședința de judecată din dosarul Șor a fost audiat un martor al apărării, despre care avocații lui Șor spun că  a confirmat poziția de apărare și a infirmat acuzarea adusă de către reprezentantul statului. Martorul audiat astăzi este Stela Pahomi, fosta membră a Consiliului de administraţie al MAIB, trimisă în judecată pentru spălare de bani. Pahomi a refuzat să discute cu presa după ședința de astăzi. 

A refuzat să răspundă la întrebările presei și Ilan Șor. Acesta le-a spus jurnaliștilor să discute cu avocații săi. Avocații au precizat că Stela Pahomi a răspuns la toate întrebările, refuzând să spună care anume au fost acestea, întrucât ședința de judecată a fost una închisă. Totuși, avocații au spus că este vorba de „un rând de operațiuni financiare în legătură cu Șor”. Totodată, avocații spun că nu consideră problematic faptul că Pahomi apare într-un alt dosar.

Stela Pahomi a fost reținută la sfârșitul lunii martie a anului trecut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de spălare de bani şi însuşire în proporţii deosebit de mari.

Următoarea ședință de judecată în dosarul Șor urmează să aibă loc luni, la ora 14.30. Atunci, va fi audiat încă un martor al apărării.

Totuși, primarul de Orhei ar putea să-și recapete libertatea și să revină la conducerea primăriei. Asta pentru că la 22 iunie se împlinește un an de când pe numele său a fost emis un mandat de arest, iar norma constituțională stipulează că o persoană nu poate fi plasată în arest preventiv peste acest termen.

Două săptămâni până la „libertatea” lui Șor! Ce spun procurorii și avocații?

Actualul primar de Orhei este învinuit de escrocherie şi spălare de bani. Procurorii îl acuză pe Şor de faptul că timp de trei săptămâni, între 4 şi 25 noiembrie 2014, ar fi obţinut, prin înşelăciune, peste 5 miliarde de lei de la BEM, pe care i-ar fi spălat prin intermediul a zeci de companii offshore. Suma a fost confirmată şi de memorandumul KROLL, prezentat la solicitarea organului de urmărire penală.