Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Primarul Renato Usatîi vs judecătorul…

Primarul Renato Usatîi vs judecătorul Alexandru Gheorghieș

Renato Usatîi, primarul orașului Bălți susține că, pentru a se eschiva de plăţile pentru privatizarea apartamentului în valoare de 400 de mii de lei, preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieș şi-a înscris soacra şi socrul în apartament. La rândul său, judecătorul susține că nu înțelege ce urmărește edilul prin aceste acuzații, precizând că a depus toate documentele în conformitate cu legea.

523-usatiiÎntr-un comunicat de presă distribuit de Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi, primarul orașului Bălți se mai spune că, în baza certificatelor medicale privind starea lor de sănătate, eliberate de medicul din satul Fundurii Vechi, costul apartamentului s-a micşorat de la 400 de mii de lei la 19 mii Renato Usatîi a precizat că nu ar fi împotriva privatizării apartamentelor, dacă sunt respectate toate procedurile legale. Acesta a adăugat, însă, că nu va permite niciun fel de scheme dubioase şi mașinării în acest proces. „S-au terminat apartamentele „magice” din Bălţi pentru judecători”, a adăugat Renato Usatîi.

Solicitat de ZdG, Alexandru Gheorghieș, președintele Curții de Apel Bălți susține că nu înțelege ce urmărește Renato Usatîi prin aceste acțiuni. „Aștept și eu să văd ce nu este în regulă. Nu sunt careva presiuni asupra mea. Eu întradevăr am depus actele pentru a privatiza un apartament primit în 2012. Eu ce să fac? Eu nu consider că este o infracțiune să am la întreținere niște persoane în vârstă. Nu știu ce e la mijloc, dar am să solicit să fiu informat despre tot ce se întâmplă, pas cu pas. Până la urmă, dacă au considerat că actele nu sunt în regulă, trebuiau să emită o hotărâre de respingere și gata, dar așa…. Nu înțeleg de ce trebuia să facă un așa circ din toată treaba asta. Eu sunt cunoscut în țară și mi-am făcut un bun nume singur, fără să fiu ajutat de cineva. Chiar nu înțeleg de ce s-a legat de acest caz, pentru că au fost privatizate sute și mii de apartamente cu toți membrii familiei și nu au fost probleme. Eu vreau doar să fiu tratat ca orice participant la privatizare, dar să nu se procedeze într-un fel sau altul doar pentru că e vorba de Gheorghieș, președintele Curții de Apel Bălți”