Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Mariana Alexandru, ex-procurorul DNA care…

Mariana Alexandru, ex-procurorul DNA care a venit la Chișinău are două apartamente, un Land Rover și datorii de milioane

Mariana Alexandru, ex-procurorul Direcției Naționale Anticorupție din România, care a venit să ajute justiția de la Chișinău, deține două apartamente în București, dar are și două credite în valoare totală de 176 mii de euro.

Primul l-a obținut în 2006, în valoare de 36,6 mii de euro. Ex-procurorul trebuie să întoarcă banii către BCR București până în 2023. În 2011, magistrata a obținut de la BRD un alt credit în valoare de 140 mii de euro, bani pe care ar trebui, împreună cu soțul, să-i restituite până în 2023. În cazul ambelor credite, Mariana Alexanndru este coplătitor.

În declarația sa de avere, depusă la 25 septembrie 2014, deci, atunci când anunța că se pensionează, Mariana Alexandru a indicat venituri de 163 mii de lei românești, echivalentul a aproape 800 de mii de lei moldovenești. Soțul ei este Ion Alexandru, pe atunci și el procuror în cadrul DNA, fiind procuror militar și șef de secție. În luna iulie 2015, el și-a dat demisia, după ce secția din DNA pe care o conducea a fost desființată, la propunerea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Ion Alexandru a avut venituri de 215 mii de lei românești, adică peste un milion de lei moldovenești.

În septembrie 2014, în patru conturi bancare, soții Alexandru dețineau 110 mii de lei românești, adică aproximativ jumătate de milion de lei moldovenești.

Ea deține un Land Rover fabricat în 2000, dar și două apartamente în București, ambele de peste 100 m.p. Unul a fost cumpărat în anul 2008, altul în 2011.

Declarația de avere a ex-magistratei o puteți vedea aici.

Amintim că, Mariana Alexandru a fost prezentată marți conducerii CNA. Ea a fost selectată de Uniunea Europeană să ofere asistență organelor de drept din R. Moldova. Ea este fost procuror DNA. S-a pensionat subit în septembrie 2014, în timp ce instrumenta un dosar de rezonanță în România, Gala Bute.