Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Încă o amânare. A fost…

Încă o amânare. A fost admisă recuzarea judecătorului ce urma să valideze mandatul lui Năstase

Legenda poza

Pe fundalul strigătelor din fața judecătoriei, instanța a admis cererea de recuzarea a judecătorului Valentin Lastavețchi, înaintată de Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău, urmând ca ulterilor să fie repartizat un alt magistrat pentru validarea mandatului lui Andrei Năstase.

„Se admite demersul înaintat de reprezentanții CECE, privind recuzarea judecătorului Valentin Lastavețchi. Cauza urmează să fie transmisă vicepreședintelui Judecătoriei Chișinău pentru repartizarea unui alt judecător”, a precizat judecătoarea Elena Costiuc.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a cerut recuzarea judecătorului pe motiv de imparțialitate.

Decizia i-a nemulțumit pe susținătorii Platformei DA, care au acuzat reprezentanții Consiliului Electoral Chișinău, scandând „Hoții” și „Jos mafia”.

„Mafia are frică sălbatică de Andrei Năstase. Ei asta vor, ca noi să începem altercații, astfel încât să fie anulate alegerile”, a menționat Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA.

Acesta a mai adăugat că tergiversarea procesului de validare a mandatului lui Năstase are legătura cu votarea unor proiecte în cadrul Consiliului Municipal Chișinău. Astfel, protestarii se îndreptă către clădirea Primăriei pentru a le cere consilierilor să excludă de pe ordinea de zi mai multe proiecte.

Mandatul de primar urma să fie validat pe 15 iunie, însă ședința de judecată a fost amânată pe motiv că pe masa magistraților Curții Supreme de Justiție se aflau două contestații depuse de PSRM, privind „agitația electorală din ziua alegerilor, comisă de către candidatul Platformei DA”.