Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea Constituțională trebuie să se…

Curtea Constituțională trebuie să se expună: este sau nu constituțională suspendarea din funcție a lui Dorin Chirtoacă?

Curtea de Apel a admis parțial recursul avocaților lui Dorin Chirtoacă, privind suspendarea acestuia din funcția de primar general al municipiului Chișinău.

„Partea apărării a înaintat o cerere prin care s-a solicitat aplicarea excepției de neconstituționalitate a deciziei de suspendare din funcție a edilului capitalei. Astfel, a fost admisă parțial cererea, urmând ca sesizarea părții apărării să fie expediată Curții Constituționale pentru a se expune. Ceea ce ține de suspendarea executării încheierii din 28 iulie, a fost respins de Curtea de Apel. Dorin Chirtoacă este suspendat din funcție”, a declarat Dumitru Robu, procurorul care se ocupă de acest caz.

Amintim că, la 28 iulie, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis cererea procurorilor și Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție.

„Este o suspendare ilegală. Procuratura a făcut abuz în serviciu. Constituția nu prevede ca o persoană aleasă (primar sau consilier local) să fie suspendată din funcție”, a replicat Dorin Chirtoacă, care este urmărit penal în dosarul parcărilor cu plată.