Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) CNI a clasat cauza…

(VIDEO) CNI a clasat cauza inițiată pe numele Marianei Pitic, judecătoarea cu Porsche de la CSJ

Comi­sia Națio­nală de Inte­gri­tate (CNI) a clasat astăzi, pe motivul lipsei încălcării intenționate, cauza privind even­tu­ala încăl­care a regi­mu­lui juri­dic al decla­ră­rii veni­tu­ri­lor şi pro­pri­e­tă­ţii pen­tru anul 2015 admis de către Mari­ana Pitic, în prezent, jude­că­toare la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ție.

Potrivit raportorului de la ședința de azi a CNI, Lilian Chișca, Porsche-ul de 11 mii de lei pe care îl conduce judecătoarea, aparține lui Pavel Pitic, despre care reprezentanții CNI spun că este fostul soț al Marianei Pitic. Chișcă a comunicat că, potrivit fișei personale, Mariana Pitic este celibatară, fiind indicat un certificat de divorț din 14 iunie 2011.

Contactat de ZdG, Victor Strătilă, vicepreședinte CNI a confirmat că, oficial, judecătoarea Pitic este divorțată, dar că folosește în continuare Porsche-ul fostului ei soț. „Astea sunt chestiile lor personale. Dacă soțul i-a lăsat procura să conducă acest automobil, noi nu putem să-i interzicem soțului să-i lase mașina. Sunt relații personale. Ei sunt divorțați demult, în baza de date Registru este informația că ei sunt divorțați”, afirmă vicepreședintele CNI.

Deși, oficial, ar fi divorțată din 2011, 557-pitic2Mariana Pitic apare într-o poză alături de Pavel Pitic la o ceremonie din 2012. De asemenea, conform declarației cu privire la venituri și proprietate, Pitic a intrat în posesia automobilului Porsche Cayenne în anul 2014, adică la trei ani după ce ar fi divorțat de Pavel Pitic, proprietarul automobilului.

CNI a investigat-o pe Mari­ana Pitic în urma unui arti­col al ZdG, scris în luna mar­tie 2016. Atunci men­țio­nam că Mari­ana Pitic, jus­ti­ţi­a­bila cu Porsche, pro­pusă de Con­si­liul Supe­rior al Magis­tra­tu­rii la fun­cţia de magis­trat la Cur­tea Supremă de Jus­ti­ţie, nu indică, în ulti­mele sale decla­ra­ţii cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate, ave­rea soţu­lui său, un pros­per om de afa­ceri, care deţine, inclu­siv, un imo­bil de lux într-o subu­r­bie din Chi­şi­nău.