Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Șeful IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în…

Șeful IGP, Gheorghe Cavcaliuc, în concediu. Interimatul este asigurat de tatăl finului său, angajat în poliție în urmă cu două luni

La începutul acestei săptămâni, Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției  a plecat în concediu. Interimatul funcției, în acest timp, urmează să fie asigurat de către șeful Direcției securitate publică a IGP, Mihail Ciubaciuc. Acesta este tatăl lui Maxim Ciubaciuc, șef al Serviciului Intern al Secției Nr 1 K din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, tot el, finul de cununie al șefului IGG, Gheorghe Cavcaliuc. Despre o parte din apropiații din sistem ai lui Gheorghe Cavcaliuc, ZdG a scris cu o săptămână în urmă, în articolul Șeful IGP, cu vilă în construcție, apartament înscris pe socri și firmă pe cumnat.

Potrivit Serviciului de presă al IGP, interimatul este asigurat de către Mihail Ciubaciuc „pentru că este foarte important acum, în prag de sărbători, ca poliția să fie dirijată de o persoană care este nemijlocit responsabilă de securitatea publică”.

Am solicitat serviciului de presă al instituției informații despre ordinul de desemnare a lui Mihail Ciubaciuc, un eventual conflict de interese, ținând cont de relația de familie dintre Cavcaliuc și Ciubaciuc, dar și concediul subit al șefului IGP, dar am fost rugați să revenim cu un apel peste 20 de minute. Pe parcursul a două ore nimeni însă nu a mai răspuns la telefon.

Precizăm că, Mihail Ciubaciuc a fost numit, la 13 octombrie 2015, șef al Direcției generale securitate publică a IGP. Acesta deține gradul de colonel de poliție și anterior a fost în mai multe funcții în organele de forță, ultima fiind cea de șef al Detașamentului cu destinație specială „Pantera” al Departamentului Instituții Penitenciare (DIP). Deși, într-o scrisoare anonimă intrată în posesia redacției se spune că Mihail Ciubaciuc a fost „alungat pentru mai multe încălcări” de la Pantera, reprezentanții DIP ne-au comunicat că acesta „a părăsit funcția de șef al Detașamentului cu Destinație Specială Pantera prin transfer la alt lucru în alt minister, departament sau organizație”.

La telefonul de serviciu al lui Mihail Ciubaciuc, indicat pe site-ul IGP, a răspuns o altă persoană din cadrul instituției, care a refuzat să se prezinte. Acesta ne-a anunțat că am format numărul greșit, dar nu a dorit să ne ofere alte date de contact ale lui Mihail Ciubaciuc.

Anterior, Serviciul de presă al IGP a refuzat să ne ofere numărul de la telefonul mobil al acestuia, motivând că este recent angajat și nu-i cunosc, deocamdată, numărul de telefon.

P.S. În ediția tipărită a ZdG de astăzi, joi 24 decembrie, puteți citi detalii noi despre averea lui Gheorghe Cavcaliuc, dar și cum acesta, împreună cu ministrul de Interne, Oleg Balan, s-au eschivat de la o discuție cu ZdG.