Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Angajatul Poștei Moldovei, care a…

Angajatul Poștei Moldovei, care a făcut dezvăluiri despre traficul cu anabolizante, condamnat la închisoare

Fostul angajat al ÎS „Poșta Mol­do­vei”, Sergiu Cebotari, care în 2016 a făcut dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate, transmite jurnal.md. Acesta urmează să-și ispășească pedeapsa în penitenciar de tip semiînchis. Sentința a fost pronunțată astăzi, 20 martie, de Judecătoria Ungheni.

Totodată, Sergiu Cebotari trebuie să achite prejudicii financiare în sumă de 299 de mii de lei, pe care acesta le-ar fi cauzat foștilor săi angajați. Cebotari a fost privat de dreptul de a desfășura activitate de administrare și de întreprinzător pe un termen de patru ani. Avocații vor ataca decizia primei instanțe la Curtea de Apel.

În februarie 2016 Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) anunţa despre capturarea unui lot record de produse anabolizante care urmau să ajungă, prin contrabandă, în UE. Două luni mai târziu, Sergiu Cebotari, fost şef al Ser­vi­ci­u­lui con­trol finan­ciar şi audit intern în cadrul ÎS „Poşta Moldovei”, declara presei că, săptămânal, prin intermediul poştei, sunt trimişi peste hotare zeci de saci cu anabolizante, substanţe medicamentoase interzise, folosite în special de sportivi pentru creşterea masei musculare şi pentru sporirea performanţelor.

După captura făcută de SIS a fost iniţiat un dosar penal, iar mai târziu a fost constituită o comisie parlamentară, care să ancheteze contrabanda cu substanţe medicamentoase interzise. Între timp, Sergiu Cebotari a fost reţinut şi plasat în arest preventiv pentru că ar fi făcut uz de „muncă forţată”.

Citiți și: