Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Stare de alertă la Munich,…

Stare de alertă la Munich, Germania după atacul terorist de aseară

În contextul incidentului cu implicarea unor persoane înarmate care a avut loc la un centru comercial din orașul Munich, Germania, autoritățile acestui oraș au declarat stare de alertă pe tot teritoriul orașului. Având în vedere că la momentul actual poliția desfășoară operațiuni de capturare a făptașilor, Ministerul de externe din Moldova recomandă cetățenilor moldoveni, aflați în acest oraș, să păstreze vigilența, să nu părăsească locuințele fără necesitate, să monitorizeze situația prin intermediul surselor mass-media locale, să întreprindă orice măsuri necesare în vederea asigurării securității personale.

Totodată, Ambasada R. Moldova de la Berlin și Consulatul General din Frankfurt pe Main sunt în contact permanent cu autoritățile competente germane, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului și cetățenia victimelor, fiind gata să acorde asistența consulară necesară.

Pentru acordarea asistenței consulare au fost deschise următoarele numere de urgentă:

Ambasada Republicii Moldova la Berlin: +49 (0) 1717673772

Consulatul General al Republicii Moldova la Frankfurt pe Main:  +49 (0) 1732859402

Linia telefonica fierbinte a poliției din Munich: 08007766350.

Ieri seara  la Munich a avut loc un atac armat într-un centru comercial.  Postul TV CNN anunță că cel puțin 9 persoane au fost ucise, iar altele 16 rănite  rănite. De comiterea acestuia este bănuit un tânăr de 18 ani, originar din Iran, cu cetățenie dublă și care locuia în Germania deja de doi ani.  Acesta s-a sinucis, împușcându-se  în cap. Poliția a închis transportul public și gara centrală, iar locuitorilor și oaspeților orașului li s-a solicitat să nu-și părăsească locuințele.

Sursa foto: AFP