Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fiica fostului președinte al Kazahstanului,…

Fiica fostului președinte al Kazahstanului, numită prin vot unanim în funcția de președinte al Senatului

Foto: isna.ir

La doar o zi de la demisia lui Nursultan Nazarbaiev, noul președinte al Kazahstanului a propus redenumirea capitalei „Astana” în „Nursaltan”, iar fiica lui Nazarbaiev a devenit președinte al Senatului.

Dariga Nazarbaiev a fost numită în nouă funcție prin vot secret unanim, asta după ce fostul speaker, Kassom-Jomart Tokaiev, a preluat atribuțiile de președinte al Kazahstanului, scrie Novaia Gazeta.

Anterior, Dariga Nazarbaev a ocupat fotoliul de președinte al Comisiei pentru afaceri externe, apărare și securitate a Senatului.

Noul președinte al Kazahstanului, Kassom-Jomart Tokaiev, a fost investit în funcție astăzi, 20 martie. Potrivit Ria Novosti, după ce a depus jurământul, Tokaiev a propus redenumirea capitalei Kazahstanului, Astana, în cinstea lui Nazarbaiev.

„Consider că este necesar să se perpetueze numele marelui nostru contemporan, primul președinte al Republicii Kazahstan, Nursultan Abishevich Nazarbayev”, a spus Tokaiev, care l-a premiat pe Nazarbaiev cu premiul „Steaua de aur” și i-a conferit titlul de Erou al Poporului

Parlamentul din Kazahstan a aprobat redenumirea capitalei Astana în cinstea fostului președinte „Nursultan”

Nursultan Nazarbayev și-a anunțat demisia după ce a condus Kazahstanul timp de aproape 30 de ani.

După ce a condus Kazahstanul 30 de ani, Nursultan Nazarbaiev și-a dat demisia

Foto: isna.ir