Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Crima din Caracal: detalii din…

Crima din Caracal: detalii din anchetă, demiteri, protest în Piața Victoriei

Un mecanic auto din orașul Caracal, în vârstă de 66 de ani, a fost reținut astăzi, 27 iulie, pentru 24 de ore, de procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), fiind bănuit că ar fi ucis și ars două tinere dispărute din județul Olt.

Alexandra, o tânără de 15 ani din Dobrosloveni, județul Olt, a dispărut miercuri, 24 iulie, după ce a oprit o mașină de ocazie pentru a ajunge acasă, din Caracal. În dimineața zilei următoare, după ce căutările nu s-au soldat cu succes, părinții fetei au alertat Poliția.

La scurt timp de la înregistrarea dosarului, fata a încercat să își salveze viața și a reușit să sune la 112 de trei ori. Le-a spus operatorilor de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) și de la Poliție că este sechestrată, dar nu știe unde, scrie digi24.ro. Serviciul de Telecomunicații Speciale nu a reușit să identifice o locație exactă, ci o arie de căutare, polițiștii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.

Totodată, surse judiciare au declarat pentru mediafax.ro, că poliţiştii ştiau locaţia imobilului principalului suspect încă noaptea, dar nu au organizat un flagrant, permis de lege în cazul în care există suspiciunea că în spaţiul în care urmează a se efectua percheziţia se află o persoană a cărei viaţă sau integritate fizică este pusă în pericol, ci au înaintat abia dimineața, după ce au obținut autorizaţie de percheziţie.

Ca urmare a intervenției, calificate defectuoase, chestorul Ioan Buda, șeful Poliției Române, a fost decis, iar premierul Viorica Dăncilă a anunțat că a mai cerut demiterea prefectului și a șefului Inspectoratului Județean de Poliție Olt.

Pe parcursul desfăşurării percheziţiei au rezultat indicii privind săvârşirea infracţiunii de omor. În locuința suspectului, dar și în hala dezafectată de lângă, anchetatorii au descoperit haine, dar și bijuteriile pe care le purta fata de 15 ani, recunoscute deja de părinți. Bărbatul în vârstă de 66 de ani nu a recunoscut nicio faptă.

Procurorii cercetează ipoteza conexării dosarului cu cel al dispariției în aprilie curent a unei fete de 18 ani.

Polițiștii cred că bărbatul în curtea căruia au găsit rămăşiţe umane ar fi şi în spatele dispariției unei a treia fete.

Între timp, potrivit g4media.ro, două instituții expertizează probele găsite acasă la bărbatul din Caracal: oase, dinți, bijuterii și haine de femei.

Astăzi, la București a fost anunțat un protest, în Piața Victoriei, începând cu ora 18.30. Mesajul postat pe pagina evenimentului este „Corupţia Ucide! Din nou! Să ne iertaţi, Mihaela şi Alexandra!”.

Foto antet: digi24.ro