Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   VIDEO/ Trei acorduri de finanțare…

VIDEO Trei acorduri de finanțare în valoare de 40,25 milioane euro, semnate la Bruxelles de Maia Sandu și Johannes Hahn

Prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, și Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, au semnat astăzi, 24 iulie, la Bruxelles trei acorduri de finanțare în sumă totală de peste 40 de milioane de euro.

Cele trei acorduri de finanțare din partea Uniunii Europene includ domenii precum: lupta cu corupția, susținerea economică a anumitor regiuni și, respectiv, sprijinul Moldovei pentru participarea în diverse programe ale UE.

„Astăzi, am semnat trei acorduri de finanțare din partea UE în domenii extrem de importante pentru R. Moldova. Primul dintre acestea se referă la consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție. Cel de-al doilea Acord prevede susținerea economică a anumitor regiuni din Republica Moldova, în special îmbunătățirea mediului de afaceri local și a accesului la servicii publice”, susţine Maia Sandu.

La rândul său, comisarul european Johannes Hahn a încurajat autoritățile de la Chișinău în promovarea reformelor și a subliniat că UE va susține în continuare acțiunile orientate spre consolidarea democrației și a statului de drept.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, semnarea celor 3 acorduri de finanțare, cu o valoare totală de 40,25 milioane euro, este menită să contribuie semnificativ la dezvoltarea țării noastre și la apropierea Moldovei de Uniunea Europeană.