Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Compania Metalferos are un nou…

Compania Metalferos are un nou șef interimar

Compania Metalferos, principalul colector și exportator de metale feroase și neferoase din R. Moldova, are un nou șef. Manager general interimar al companiei, în care Guvernul deține 78%, este Grigori Mîrza, în vîrstă de 38 de ani, născut în Polonia, dar cetățean al R. Moldova, scrie mold-street.com.

Acesta este numit în funcție în locul milionarului Alexei Ţimbrovski, care a condus Metalferos timp de cinci ani și care încasa doar ca salariu un venit anual de circa un milion de lei, fiind unul dintre cei mai bine plătiți manageri ai unei companii cu capital majoritar de stat (pînă în 2018 lider era șeful Air Moldova, Iulian Scorpan).

Potrivit Raportului anual, publicat pe site-ul companiei, în 2018 întreprinderea Metalferos a înregistrat venituri din vânzări de 1,45 miliarde lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 157,2 milioane lei față de anul 2017. Majorarea volumului vânzărilor este explicată prin faptul că „în anul 2018 Uzina Metalurgică din Rîbniţa a activat stabil, iar preturile de vânzare au fost relativ mai mari față de anul precedent”.

Profitul net anul trecut a constituit 46,6 milioane lei, cu 3,25 milioane lei mai mult ca în 2017.

Anterior, mai mulți ani politicieni, dar și șefi de Guvern au declarat că Metalferos a fost controlată și spoliată de bani prin managerii puși de către fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.