Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Procurora Bețișor era în…

(VIDEO) Procurora Bețișor era în birou la judecătorul Pavliuc înainte de decizia „de salvare” a lui Guma

Procurora anticorupție Adriana Betisor, ajunsă în atenția opiniei publice după ce a instrumentat dosare de rezonanță, a fost surprinsă ieșind din biroul judecătorului de instrucție Ghenadie Pavliuc, cu puțin timp înainte de pronunțarea deciziei pe cazul ex-deputatului democrat Valeriu Guma.

Adriana Betisor a fost surprinsă ieșind din biroul magistratului chiar în timp ce grefiera susținea că judecătorul era în deliberare. La rândul lui, magistratul a declarat că s-au efectuat „măsuri speciale”. Procurora Betisor a avut aceeași explicație, chiar dacă aceștia s-au aflat singuri în sala de judecată, fără grefieră, care, în cazul unui proces, ar fi urmat să întocmească un proces verbal, așa cum prevede legea. Informația despre pronunțarea deciziei pe cazul Guma, dar și cea despre eventuala ședință cu „măsuri speciale” nu au fost plasate la avizierul Judecătoriei Buiucani. Conform Hotărârii CSM nr. 351/4 din 5.11.2007, accesul părților în biroul judecătorului în afara ședințelor de judecată este interzisă.

Peste o oră, judecătorul Pavliuc a decis o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare pentru Valeriu Guma, fost deputat PD, condamnat anterior de justiţia din România la patru ani de închisoare cu executare. Deşi în mod normal, în asemenea cazuri, judecătorul ar fi trebuit să menţină pedeapsa aplicată de instanţele din România, judecătorul Ghenadie Pavliuc, i-a aplicat fostului deputat o pedeapsă mult mai blândă, scutindu-l astfel de închisoare.

Procurora Adriana Betisor a instrumentat mai multe dosare de rezonanță , în care figurau nume sonore precum Vlad Filat, Ilan Șor și Nicolae Vicol.

Sursa Video: https://zdg.md/web