Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Patru protestatari au fost…

(VIDEO) Patru protestatari au fost reținuți de poliție. Rudele au ieșit la protest

În această dimineață, poliția a organizat mai multe percheziții autorizate la domiciliile a patru persoane care se bănuiește că ar fi atacat cordonul de polițiști în timpul protestului din 24 aprilie curent. Rudele acestora, dar și alți cetățeni mobilizați pe Internet au protestat în fața sediilor MAI, Procuraturii, Judecătoriei Centru și Izolatorul de detenție preventivă pentru a cere eliberarea necondiționată a deținuților.

Poliția, în colaborare cu Procuratura Generală, efectuează acțiuni de urmărire penală în vederea identificării persoanelor care au încălcat legea și au instigat la acțiuni violente.

„Au venit la ora 6 dimineața peste o familie tânără, cu un copil care dormea. Anchetatorul a spus că nu-i nicio problemă că e ora 6, copilul demult trebuia să se trezească. Asta e strigător la cer, a declarat mama lui Radu Cebotari, unul dintre tinerii reținuți de poliție.

Într-un comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliției se spune că la 24 aprilie a fost inițiată o cauză penală pe faptul dezordinilor în masă. „Au fost identificate 4 persoane cu vîrste cuprinse între 24 – 50 de ani care au acționat ilegal, destabilizînd ordinea și securitatea publică, totodată, aruncînd cu pietre în polițiștii aflați la menținerea ordinii de drept. Oamenii legii au efectuat 4 percheziții în mun. Chișinău și în localitatea Mana, raionul Orhei, iar patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore”, se menționează în comunicat.

Persoanele reținute sunt cercetate sub aspect penal și riscă până la 8 ani de detenție.

Sursa video: www.ZdG.md