Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Munteanu despre candidatura lui Vitalie…

Munteanu despre candidatura lui Vitalie Catană: O să-l controleze PD sau PLDM

Liberalul Valeriu Munteanu se pronunță sceptic în privința candidaturii lui Vitalie Catană pentru funcția de ministru al Apărării. Acesta este de părere că orice persoană propusă la această funcție va fi monitorizată de PD și PLDM, cu atât mai mult în cazul lui Catană.

„Noi nu suntem responsabili de politica de cadre ale acestui partid şi nici de funcţiile PLR. Este alegerea lor și considerăm că indiferent pe cine o să-l numească nu o să-l controleze ei, ci PD sau PLDM. Acum trebuie să vedem de cine este controlat el, de PD sau de PLDM, deoarece de PLR cu siguranță nu este”, a spus deputatul.

„Nu-l cunosc pe domnul Catană. L-am văzut de câteva ori la televizor și atât. Cu siguranță nu este nevoie de susţinerea noastră, așa cum ministrul este ales prin procedura Guvernului”, a mai spus liberalul pentru ZdG.

Amintim că, fostul ministrul al Apărării, Vitalie Marinuța, a demisionat din cauza unor divergențe de opinii cu Preşedintele Nicolae Timofti, care i-ar fi adus reproşuri privind dezvoltarea și reformarea sistemului național de apărare.

Ieri, Liberal-reformatorii au afirmat că examinează candidatura analistului Vitalie Catană pentru funcția de ministru al Apărării.