Principală  —  Ştiri   —   Mesajul lui Cătălin Josan pentru…

Mesajul lui Cătălin Josan pentru colegii de breaslă: „Încurajez artiștii să fie uniți împotriva acestor persecuții”

După ce interpreții Cătălin Josan și Pașa Parfeny au fost excluși din programul galei de decernare a trofeului „Potcoava de Aur” din acest an, mai mulți artiști și-au exprimat solidaritatea intenționând să boicoteze spectacolul. Într-o postare pe facebook, Cătălin Josan îi îndeamnă însă pe colegii săi de breaslă să participe la concert pentru ca spectatorii să nu aibă de suferit și anunță că, chiar dacă nu va urca pe scena „Potcoava de Aur”, va susține un recital improvizat împreună cu Pasha Parfeny. 

„Suntem copleșiți de numărul mare de artiști care ne-au anunțat că boicotează Potcoava de Aur în semn de solidaritate cu mine și Pasha Parfeny, în urma excluderii noastre din concert. Practic, spectacolul nu ar mai avea loc. Cu toate astea, asta ar însemna că puterea câștigă. Pentru că toți oamenii care ar trebui să se adune astăzi la Palatul Național sunt oameni frumoși care nu susțin această guvernare toxică. Să ne certăm între noi ar însemna să uităm cine este vinovat: regimul Plahotniuc.

Este nedrept ca artiștii, spectatorii, oamenii buni de la Noroc Media să fie penalizați pentru cenzura impusă de cei apropiați regimului. Nu le vom permite să-i murdărească. Și, cu atât mai mult, nu le vom permite să ne certe. De aceea, încurajez artiștii să fie uniți împotriva acestor persecuții și să NU boicoteze Potcoava de Aur pentru că supărarea noastră nu trebuie îndreptată spre nimeni altcineva decât Plahotniuc și acoliții săi”, a scris Cătălin Josan

Interpretul mai spune că, deși el și Pasha Parfeny nu vor urca pe scena spectacolului „Potcoava de Aur”, cei care doresc să-i asculte cântând o vor putea face în cadrul unui recital improvizat pe care-l vor susține cei doi. Ora și locația recitalului urmează a fi anunțată ulterior.

„Astăzi, eu și Pasha vom cânta pentru publicul de la Potcoava de Aur, și nu numai. Nu vom urca pe scena Palatului, ci vom fi alături de oamenii care și-au dorit să ne vadă. Astfel, artiștii, spectatorii, presa liberă și toți cei care doresc să se solidarizeze cu noi și să ne susțină, vă așteptăm la un recital improvizat, ale cărui oră și locație le vom anunța în curând . Acum trebuie să dăm dovadă de unitate. Noi toți – artiști, spectatori, oameni de afaceri, jurnaliști, avocați etc. – împotriva lor”, a mai scris interpretul.

Acum câteva zile, Cătă­lin Josan și Pasha Par­fe­ni au anunțat că au fost exclu­și de la gala „Pot­coa­va de Aur” din acest an pe motiv că, în ultima perioadă de timp, au transmis în repetate rânduri mesaje anti-Plahotniuc. Pe 27 august, curent, în tim­pul con­cer­tu­lui dedi­cat Zilei Inde­pen­den­ței R. Mol­do­va, inter­pre­tul Pasha Par­fe­ny a urcat pe sce­na insta­la­tă în Piața Marii Adunări Naționale pur­tând un tri­cou inscripționat cu mesa­jul #NuPla­ha, inspi­rat dintr-o cam­pa­nie des­fă­șu­ra­tă în acea perioadă pe rețe­le­le de soci­a­li­za­re și orien­ta­tă împo­tri­va poli­ti­cia­nu­lui Vlad Pla­ho­t­niuc.