Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Judecătorul „din iad”, admis la…

Judecătorul „din iad”, admis la Curtea de Apel Chişinău

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis trei din cei cinci judecători înscriși la concursul pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea de Apel Chişinău. Astfel, Mihail Diaconu, judecător la Judecătoria Buiucani din Chişinău, Aurelia Cazacliu, judecător la Judecătoria Criuleni și Oxana Robu, judecător la Judecătoria Ciocana din Chișinău au fost admiși pentru funcția de judecător la Curtea de Alel Chișinău.

Amintim că ZdG a scris despre Mihail Diaconu, judecătorul „din iad”, în drum spre Curtea de Apel Chişinău.

În aprilie 2009, Mihail Diaconu îndeplinea funcţia de judecător de instrucţie la Judecătoria Buiucani. Conform raportului Comisiei Nagacevschi, care a investigat evenimentele din 7 aprilie 2009, acesta s-a deplasat în incinta Comisariatului General de Poliţie (CGP), unde a admis toate cele nouă demersuri înaintate de procuror, privind aplicarea arestului preventiv a persoanelor reţinute. Diaconu, însă, spre deosebire de alţi magistraţi implicaţi în judecarea participanţilor la evenimentele din aprilie 2009, şi-a păstrat intactă funcţia.

Mai multe detalii despre subiect, citiți AICI.

Tot astăzi, președintele Judecătoriei Căușeni, Veronica Nichitenco, a fost admisă de CSM la concursul pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea de Apel Bender, iar Preşedintele Judecătoriei Comrat, Serghei Gubenco, pentru suplinirea funcţiei de judecător la Curtea de Apel Comrat.