Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Iacob Gumeniţă a lovit cu…

Iacob Gumeniţă a lovit cu piciorul în tinerii răniţi, zăcând în PMAN

Noaptea, la 00.54, deja 8 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale era linişte. Câţiva tineri se plimbau prin parcul din apropiere. În centrul PMAN ardea un rug.
267-gumenita La 00.55.29, în PMAN apare comisarul Comisariatului de Poliţie Botanica, Pavel Voicu. El este însoţit de mai mulţi poliţişti.

La 00.56.24, aceştia declanşează atacul asupra tinerilor care, la acea oră, se aflau în PMAN.

La 00.57.26, altercaţiile au loc în preajma rugului din centrul PMAN. Poliţiştii lovesc în tineri cu picioarele.

La 00.57.59, doi tineri fără suflare sunt în PMAN, în timp ce poliţiştii continuă să lovescă în persoanele care se aflau în PMAN la acea oră.

La 01.01.29, poliţişti în civil, dar şi în uniforme, încarcă persoanele rănite în caroseria unui GEEP, de culoare neagră, al Brigăzii cu Destinaţie Specială „Fulger”. unii răniţi cad jos din caroserie.

La 01.03.04 camera de luat vederi surprinde clar un cadavru din apropierea rugului. După vestimentaţie, se presupune că acesta era Valeriu Boboc.

La 01.04.39, în PMAN apare, având mâinile în buzunare, îmbrăcat într-un trenci, vicecomisarul de Chişinău de atunci, Iacob Gumeniţă. El se apropie de JEEP şi loveşte de câteva ori cu putere în tinerii răniţi, care cădeau jos din caroseria maşinii. (in video de mai jos, la secunda 34 si 58)

După ce a lovit în ei, cu paşi domoli, s-a retras în direcţia Casei Guvernului.

Tot atunci, apare NIVA, maşina care, după cum se constatase ulterior, a transportat cadavrul lui Valeriu Boboc spre Spitalul de Urgenţă.

va urma