Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Trei vânători noi confirmă prezenţa…

Trei vânători noi confirmă prezenţa la vânătoarea din Pădurea Domnească

Boris Buga, angajat la compania Tirex Petrol din Făleşti, Valeriu Cojocaru din Făleşti şi Iurie Nastas, consilier municipal PL, au confirmat faptul că au fost la vânătoarea din 23 decembrie din Pădurea Domnească.

 ZdG avea lista neoficială în care erau numele mai multor presuspuşi participanţi la vânătoarea din 23 decembrie, publicată pe mai multe site-uri, în această dimineaţă. Ieri, majoritatea dintre ei negau prezenţa lor la acea vânătoare.

 Judecătorul Constantin Damaschin spunea că nu a fost în acea zi la vânătoare. „Nici măcar nu deţin armă”. Pădurarul Ion Stepanchevici ne-a spuc că „eu nu am fost la vânătoarea din Pădurea Domnească. Pe 23 decembrie am fost la o altă vânătoare, de iepuri, pe deal”. Nici Pavel Cebotari, procurorul de Glodeni nu recunoştea participarea la vânătoare: „De la cine aţi aflat? Spuneţi-le persoanelor demne de încredere să meargă deodată la puşcărie, pentru denunţ calomnios. Deci, n-aţi fost? Ei, vorbă să fie. Fantezii erotice. Nu m-aş mira dacă acolo vor apărea că au fost şi tancuri, şi vertalioate…”, spunea procurorul. Anterior, şi Ghenadie Guriţanu, procurorul de Făleşti spunea că nu a fost la acea vânătoare: „Nu am fost la vânătoare. Doamne fereşte”.

Gheorghe Magdil, patronul de la Magd Vest, care deţine şi fabrica de zahăr din Glodeni a spus că, nici el, nici fratele său nu a fost la vânătoare. „Eu nu am fost la acea vânătoare. Nici eu, nici fratele meu. A fost un fost director de la fabrica de zahăr din Glodeni, dar eu nu. Nu am de ce să vă mint”, ne-a spus Magdil.

Nici Iurie Podolean, patronul SA Cereale nu a confirmat participarea sa. „Eu nu am fost la acea vânătoare. Am armă, dar nu am împuşcat niciodată din ea. Am aflat din presă despre ce s-a întâmplat”.

Din afirmaţiile lui Boris Buga, angajat la compania Tirex Petrol din Făleşti a m dedus că acesta a participat: „D-nilor, eu am dat declaraţii la procuratură şi mai mult nu dau declaraţii”. Valeriu Guzun, un vânător de Făleşti s-a enervat atunci când l-am întrebat: „De unde aveţi numele meu? Cine va spus aşa ceva? Vă rog să nu mă mai deranjaţi. La revedere”, ne-a spus el.

Astazi, şi Iurie Nastas, consilier municipal din partea PL a confirmat prezenţa la acea vânătoare.

Astăzi, în lipsa unor informaţii oficiale referitoare la participanţii la vânătoarea din 23 decembrie, mai multe medii au făcut publică o presupusă listă a celor care au fost prezenţi în acea zi în „Pădurea Domnească”.

  1. Valeriu Zubco, Procuror General
  2. Ion Pleşca, preşedintele Curţii de Apel Chişinău
  3. Gheorghe Creţu, vicepreşedintele Curţii de Apel Chişinău
  4. Constantin Damaschin, judecător
  5. Ion Stepanchevici, pădurar
  6. Sorin Paciu, om de afaceri
  7. Pavel Cebotari, procuror, Glodeni
  8. Ghenadie Guriţanu, procuror, Făleşti
  9. Gheorghe (sau Serghei) Magdil, SA Glodeni-Zahăr
  10. Iurie Podolean, SA Cereale
  11. Ghenadie Sajin, director Finpar Invest
  12. Ion Lupu, director Moldsilva
  13. Boris Buga, Tirex-Petrol
  14. Valeriu Svistun, rezervația „Pădurea Domnească”
  15. Valeriu Guzun, vânător din Fălești
  16. Denis Irimciuc, directorul rezervației „Pădurea Domnească”
  17. Iurie Năstas, consilier municipal PL (Chișinău)
  18. Valeriu Guma, deputat PD