Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Comisarul de Făleşti, demis

Comisarul de Făleşti, demis

Valeriu Cojocaru, comisarul de Făleşti a fost demis. Anunţul a fost făcut de către ministrul de Interne, Dorin Recean, ca urmare a acţionării defectuoase în cazul omorului de la vânătoarea din Pădurea Domnească.

„Este clar că poliţia, la nivel local, cât şi cei din spital au fost somaţi să nu însemne cazul în registre. Şi poliţia, şi procuratura şi spitalul au gestionat cazul defectuos”, a spus Recean.

„Am dispus concedierea a comisarului de Făleşti, adjunctul comisarului pe lucrul operativ,  Oleg gherman, pe şeful unităţii de gardă…., pe Anatolie Dedov, cel care a înregistrat apelul. Nici la spital, nici la poliţie, informaţia nu a fost înregistrată corespunzător”, a mai spus Recean. „Nimeni nu a informat politia la 902, aşa cum trebuia. Cauza penală a fost deschisă pe 25 decembrie, dar a fost trimisă la evidenţă la 28 decembrie, după masă. Poliţia de la Făleşti a informat Departametnul Poliţie abia pe 3 ianuarie. Nu despre incident, ci despre cauza penală. La 4 ianuarie am fost informat şi eu despre aceasta cauză penală şi despre deces”, a mai precizat ministrul.

„Eu nu am participat la vânătoare. Nu sunt în conflict de interese. Nu am de ce să mă autosuspend”, a răspuns ministrul la o întrebare dacă se va autosuspenda, la sugestia lui Marian Lupu.