Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Avocaţii parlamentari ieşind de la…

Avocaţii parlamentari ieşind de la „Antena C” au bruscat reporterul ZDG

De câteva zile solicităm non-stop avocaţii parlamentari – puţinii din R.Moldova care au acces la tinerii din închisori. Secretara Centrului pentru Drepturile Omului ne răspunde mereu că dialogul nu e posibil. Azi dimineaţă secretara ne-a spus că doi dintre avocaţii parlamentari sun la radio „Antena C” pentru interviu. Corespondentul ZDG a aşteptat timp de o oră la uşa „Antenei C”. Doi avocaţi parlamentari – Oleg Efrim şi Anatol Munteanu au ieşit şi au refuzat să vorbească.

Emisiunea a durat aproape două ore. La momentul în care au ieşit cei doi, corespondentul ZDG s-a prezentat şi le-a solicitat măcar c’teva minute de dialog. „Aşa nu se face, doar la telefon să stabilim,” a declarat răstit Anatol Munteanu şi bruscat verbal corespondentul ZDG. Oleg Efrim de asemenea nu a spus nimic.

Am revenit telefonic  la Centrul pentru Drepturile Omului. Ni s-a spus că nu e posibil un dialog cu avocaţii Efrim şi Munteanu. Nu ni s-au dat nici numerele lor de telefon, nici nu ni s-a făcut legătura telefonică cu ei.

Câţiva dintre radioascultători ne-au spus că avocaţii poporului au explicat , printre altele, la „Antena C” la câţi metri trebuie să se afle protestatarii de clădirile oficiale.