Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atentat de ziua națională a…

Atentat de ziua națională a Franței. Cel puțin 80 de oameni au murit după ce un camion a intrat în mulțime

Un camion a intrat în plină mulțime joi seara, la Nisa, unde oamenii sărbătoreau ziua naționala a Franței și urmăreau focurile de artificii. Numărul victimelor nu este cunoscut exact, ultima cifră anunțată de către autorități fiind de 80 de morti și alte zeci de răniți grav.

Președintele francez Francois Hollande și-a anunțat decizia de a apela la rezerviști pentru a asigura protecția teritoriului dupa atentatul care a făcut cel puțin 80 de morți joi la Nisa, scrie hotnews.ro, citând agenția de presă franceză France-Presse (AFP)

„Caracterul terorist al atentatului de la Nisa nu poate fi negat. Printre cei morți sunt și mai mulți copii. Trebuie să facem tot ce putem pentru a lupta împotriva flagelului terorismului. În acest sens vom consolida eforturile noastre în Irak și Siria”, a declarat președintele francez Francois Hollande, conform AFP, sustinând că starea de urgență în Franța va fi prelungită cu trei luni.

Potrivit presei franceze, în camion au fost descoperite arme și grenade fapt care ar certifica ideea unui atentat terorist. De asemenea au fost găsite acte de identitate pe numele unui franco-tunisian.

Atacul de azi noapte de la Nisa vine după ce, în noiembrie 2015, la Paris, au avut loc o serie de atacuri armate, atentate cu bombă si o luare de ostatici. Atunci au fost uciși peste 100 de spectatori la un concert în incinta unui teatru.