Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Astăzi se împlinesc șase…

(VIDEO) Astăzi se împlinesc șase ani de când Tudor Pânzari protestează în stradă, non-stop

Combatantul Tudor Pânzari face șase ani de când a început protestul său la principalele instituții ale statului. Acesta spune că și-a pierdut sănătatea fără nicun rezultat și că până nu se schimbă guvernarea, nu mai așteaptă nimic de la demnitari.

Sursa Video: www.ZdG.md

Astăzi, 12 iulie 2016, se împlinesc exact șase ani de când Tudor Pânzari, participant la războiul de la Nistru, a ieșit să protesteze în fața instituțiilor guvernamentale. Acestea a cerut să-i fie returnată locuința pe care i-au demolat-o autoritățile în 2002, când Pânzari era internat în spital. În acești ani a făcut mai multe demersuri către autoritățile locale și cele raionale, dar fără vreun rezultat. Din acest considerent, combatantul a venit să protesteze la Chișinău.

”Am protestat și în fața Guvernului și a Parlamentului. Toți cunosc problema mea. Ei știu că eu stau în stradă, dar nimeni nu s-a apropiat să mă întrebe ceva sau să rezolve problema mea. (…) În șase ani mi-am pierdut sănătatea. De fapt am pierdut șase ani din viață”, a declarat Tudor Pânzari.

Pe acest caz, Instanța de judecată a obligat autoritățile locale din Căușeni să-l includă în rând în regim prioritar pentru a primi o locuință.