Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Anatol Munteanu, directorul Centrului pentru…

Anatol Munteanu, directorul Centrului pentru Drepturile Omului a declarat că „are contract cu „Antena C”

După mai multe  insistenţe, ZDG a reuşit să discute câteva minute la telefon cu directorul Centrului pentru Drepturile Omului, care a declarat că are „contract cu postul de radio Antena C”, de aceea le acordă interviuri.

„Avem contract cu Antena C şi de aceea a vorbit cu ei”, a spus Anatol Munteanu, directorul Centrului pentru Drepturile Omului pentru ZDG. El a refuzat un dialog cu Ziarul de Gardă, decdlarând că este în continuare ocupat. Potrivit statutului său, Centrul pentru Drepturile Omului este instituţie publică, iar „Antena C” este un post privat.

„Este imposibil ca o instituiţie publică să aibă contract cu un post anume. Este vorba de acces liber şi egal la informaţie pentru toţi jurnaliştii din Moldova şi din străinătate. Acordarea preferenţială de informaţie de căter o instituţie publică este o încălcare a legii”, a declarat Doina Costin, jurist pe probleme de mass-media din cadrul CIJ.

Amintim că insistăm de câteva zile pe lângă Centrul pentru Drepturile Omului să ni se acorde orice informaţie sau comunicat de presă cu privire la vizitele avocaţilor parlamentari în închisori. „Nu există nici un comunicat de presă al Centrului, fiindcă fiecare avocat parlamentar îşi face comunicatul său,” ne-a spus persoana din anticamera Centrului. Timp de câteva zile nici o informaţie oficială de la acest Centru nu a parvenit la instituţiile media independente.