Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului:…

Ziua Internațională a Ocrotirii Copilului: Programul activităților preconizate cu această ocazie

Foto: Guvernul Republicii Moldova

Guvernul R. Moldova a pregătit un program de evenimente culturale cu ocazia Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului. Astfel, începând cu ora 10:00, la Grădina Botanică din Chișinău se va desfășura programul „Celebrăm copilăria împreună”.

Programul va include ateliere de creație, diverse jocuri interactive, demonstrații ale sporturilor tradiționale, dresaj al câinilor și un spectacol cu cai. De asemenea, vor fi expoziții cu echipamente și autospeciale ale subdiviziunilor MAI. Totodată, va fi organizat și un concert cu participarea mai multor artiști autohtoni.

Intrarea va fi liberă pentru toată lumea, iar primii 3 000 de copii care vor vizita evenimentul vor primi gustări dulci. Potrivit comunicatului emis de Guvern, programul se desfășoară cu suportul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Culturii.

Totadată, Ministerul Educației și Cercetării și Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO organizează de la ora 11:00 până la ora 14:00, un șir de activități în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău. Programul va include ateliere de creație, jocuri interactive, face painting, desen pe asfalt, showuri distractive, quiz-uri, tombole ș.a.

Evenimente consacrate Zilei Internaționale a Ocrotirii Copilului vor fi organizate și de către Primărie în mai multe locații ale Chișinăului:

  • ,,Bumbăcel Fest”, ediția a III-a, dedicat Zilei Copilului. Ora: 09:00 – 23:00 Locaţie: Parcul „Valea Morilor”
  • „Bucurie și Creativitate pentru Viitorul Nostru”. Program ora 10:00 – 18:00. Locație: Scările de granit din Parcul „Valea Morilor”
  • Ziua Copiilor la Grădina Zoologică din Chişinău. Ora 10:00 – 18:00
  • Ediţia a II-a a festivalului ,,Lumea Copilăriei”. Ora: 10:00- 23:00. Locaţie: Parcul ,,Alunelul”
  • Eveniment interactiv și educativ în contextul „Zilei Copiilor” de Ziua uşilor deschise la Regia „Autosalubritate”. Ora 10:30. Locație: sediul Regiei „Autosalubritate”, 27 martie 1918, nr.14. Participanți: 40 de copii însoțiți de câte un părinte
  • Manifestare cultural-artistică ,,Copilărie dulce feerie”. Ora 11:00 – 14:00. Locație: Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin
  • Evenimentul cu genericul „Copilărie dulce feerie”. Ora 12:00. Locație: Parcul „Sarmizegetusa”
  • Spectacol „Sărbătoare, zâmbet și culoare”. Ora 15:00 – 19:00. Locație: Aleea Mircea cel Bătrân
  • Eveniment cultural-distractiv dedicat „Zilei Internaționale a copiilor”. Ora 15:00 – 19:00. Locație: str. Onisifor Ghibu, 10
  • Festivalul de film în aer liber. Ora 20:30. Locaţie: Parcul ,,Butoiaș”

Parlamentul a declarat în 2023 ziua de 1 iunie drept zi nelucrătoare pentru toți angajații.