Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Zilele Americii, organizate în capitală…

Zilele Americii, organizate în capitală și alte două localități: „Ambasada SUA pornește la drum în mijloc de mai pentru a sărbători peste trei decenii de parteneriat dintre Statele Unite și R. Moldova”

Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova anunță Zilele Americii – o serie de evenimente în aer liber organizate pe durata a trei zile în mai multe localități din țară și dedicate celor peste trei decenii de prietenie dintre SUA și R. Moldova, în timpul cărora vom prezenta amploarea și beneficiile asistenței americane livrate de la independența R. Moldova, dar și valori ale culturii americane.

La Chișinău, Zilele Americi vor avea loc joi, 18 mai, începând de la ora 17:30, pe strada pietonală Eugen Doga. Vineri, 19 mai, evenimentele vor fi organizate la Bălți, iar sâmbătă, 20 mai, la Cahul.

„Ambasada SUA pornește la drum în mijloc de mai pentru a sărbători peste trei decenii de parteneriat dintre Statele Unite și Republica Moldova. Primul oraș de pe listă este Chișinăul, evenimentele urmărind să demonstreze că Guvernul SUA este un partener de încredere al Moldovei”, menționează reprezentanța Washingtonului.

În cadrul evenimentelor, mai multe organizații care beneficiază de asistență americană vor expune materiale vizuale și produse realizate grație acestei asistențe și vor răspunde la întrebările curioșilor.

Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă vor fi prezenți la Chișinău la stand-ul organizației Internews.

De asemenea, vor fi amenajate mai multe zone tematice pentru publicul larg: zona gastronomică, unde va fi servită mâncare clasică americană, zona scenei unde va avea loc un recital de muzică susținut de American Big Hands Rhythm & Blues Band și va fi prezentat un film original american, zona proiectelor unde vor fi prezentate proiectele, locale și naționale, finanțate de Guvernul SUA, zona de sport, unde se va juca baschet și fotbal american, precum și zona America Bus, unde publicul se poate familiariza cu oportunitățile de învățare a limbii engleze.

Ambasadorul SUA Kent D. Logsdon va deschide evenimentul în fiecare oraș cu un discurs de bun venit.