Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Zece curse ale companiei TAROM…

Zece curse ale companiei TAROM au fost anulate de piloți într-o singură zi. Ministrul român al Transporturilor dă un ultimatum conducerii companiei

Mai multe zboruri ale companiei de stat române TAROM, aflată în pierderi de 16 ani consecutivi, au fost anulate luni, 8 iulie după ce piloții au anunțat că ar fi bolnavi. Sindicatul nu a anunțat încă public un conflict de muncă, dar surse din interiorul companiei au declarat că e posibilă anunțarea unei greve. Protestul TAROM a dus la anularea cursei cu care miniștrii de Externe, Apărării și șeful Armatei române trebuiau să plece la summitul NATO de la Washingotn. Ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a dat un ultimatum conducerii companiei, scrie G4Media.

Sindicatul TAROM nu a transmis încă o listă de cereri, dar sindicaliștii au cerut în ultimul an creșteri de salarii. Anularea zborurilor are loc în plin sezon turistic, când mii de pasageri își programaseră concedii și depind de plecarea cu avionul, scrie sursa citată.

TAROM a anunțat oficial că a anulat 10 zboruri din cauza „indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor”. În conformitate cu reglementările internaționale de aviație și politicile interne stricte privind siguranța zborurilor, fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”, potrivit comunicatului. Iată cursele anulate:

ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni,
ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni,
ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni
ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni
ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni
ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni
ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni
ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni
ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni
ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni.