Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Zece ani de închisoare pentru…

Zece ani de închisoare pentru violul unei minore. Inculpatul a mai fost anterior condamnat pentru alte infracțiuni, inclusiv viol

sputnik.md

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost recunoscut vinovat de violul unei minore, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 10 ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, anunță Procuratura Generală într-un comunicat.

Potrivit învinuirii înaintate, inculpatul a întreținut, prin constrângere fizică, un raport sexual cu o minoră de 17 ani, contrar voinţei acesteia. Cazul a avut loc la data de 18 octombrie 2022, pe timp de zi, la domiciliul bărbatului care este situat într-un sat din centrul țării. Victima era prietena fiicei concubinei sale.

Sentința este cu drept de apel.

Inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnat pentru alte infracțiuni, inclusiv viol, pentru care și-a ispășit pedeapsa.

Potrivit rapoartelor de activitate a Procuraturii, în anul 2023, au fost remise de către procurori în instanța de judecată 131 cauze de viol, în 2022 – 130 cauze, în 2021 – 155 cauze, 2020 – 153 cauze, 2019 – 152 cauze.

„Chiar dacă în perioada 2013 – 2023 remarcăm o ușoară descreștere a infracțiunilor de viol înregistrate, încă rămânem îngrijorați despre existența acestui fenomen, mai ales care implică victime minore, inclusiv sub vârsta de 14 ani”, subliniază Procuratura.