Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Zboruri directe spre Marea Britanie…

Zboruri directe spre Marea Britanie vor putea fi operate de către companiile aeriene din R. Moldova. Acordul, aprobat de Guvern

Imagine-simbol

Cetățenii R. Moldova vor beneficia de curse aeriene directe dinspre și înspre Marea Britanie. Acordul privind serviciile aeriene între Guvernul țării noastre șic el al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost aprobat de Executiv în cadrul ședinței de miercuri, 21 februarie.

Documentul permite tuturor companiilor aeriene din Marea Britanie și Republica Moldova să opereze zboruri directe între orice aeroport din Marea Britanie și R. Moldova.

„Acordul contribuie la consolidarea relațiilor diplomatice și economice, precum și la favorizarea climatului investițional dintre Republica Moldova și Marea Britanie și Irlanda de Nord. De asemenea, dezvoltarea traficului de pasageri va aduce beneficii directe consumatorilor, care se vor reflecta în servicii de calitate, tarife reduse și timpi de călătorie mai mici”, se menționează în comunicatul emis de Guvern.

Documentul a fost semnat la Londra, pe 22 ianuarie 2024, în timpul unei întrevederi petrecute la Londra, între ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al R. Moldova, Andrei Spînu și secretarul britanic pentru transport, Mark Harper.

În prezent, trei companii efectuează zboruri între Marea Britanie și R. Moldova: Fly One, Hi Sky și Wizz Air.

R. Moldova a semnat astfel de acorduri cu 21 de țări.