Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Zaharova l-a acuzat pe premierul…

Zaharova l-a acuzat pe premierul român de „imixtiune grosolană în treburile interne ale R. Moldova”, subliniind că Rusia „va reprima cu fermitate orice tentativă de ingerință externă în afacerile statelor suverane”

Foto: kommersant.ru

Maria Zaharova, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, l-a acuzat pe premierul român Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană în treburile interne ale Republicii Moldova”, după ce acesta a declarat că o susţine pe Maia Sandu pentru un nou mandat la președinția țării.

Potrivit agenției de stat rusești TASS, Zaharova a spus că astfel de acțiuni sunt cinacceptabile” și „contravin principiilor dreptului internațional”, subliniind că Rusia „va reprima cu fermitate orice tentativă de ingerință externă în afacerile statelor suverane, inclusiv ale Republicii Moldova”.

„Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe.

Reacția Mariei Zaharova vine după ce premierul român Marcel Ciolacu a declarat la Digi24 că „Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Moldova”, menționând faptul că România va ajuta țara noastră, pentru că „în Republica Moldova sunt români”.

„Nu mai sunt moldoveni şi nu mai există limba moldovenească. Este limba română şi sunt români”, a punctat atunci Marcel Ciolacu.