Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Vladislav Gribincea pleacă de la…

Vladislav Gribincea pleacă de la CRJM: „Deși nu este interzis unui judecător, am luat decizia să renunț la calitatea de membru al CRJM […] pentru a pune capăt speculațiilor și atacurilor gratuite”

Sursa: Comisia Vetting - Vetting Commission/Facebook

După ce, la începutul lunii iunie, a fost numit judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) prin decret prezidențial, Vladislav Gribincea a anunțat, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că renunță la calitatea de membru al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM). „Deși nu este interzis unui judecător, am luat decizia să renunț la calitatea de membru al CRJM. Am făcut asta pentru a pune capăt speculațiilor și atacurilor gratuite”, a punctat Gribincea.

„După aproape 14 ani petrecuți la CRJM, la 1 iulie 2024 am pornit pe un nou drum în cariera profesională. Pentru mine este timpul potrivit de a explora noi provocări, iar pentru CRJM, o ocazie de a excela în continuare”, a menționat Gribincea pe pagina sa de Facebook.

Gribincea a ținut să puncteze că renunță la statutul de membru al CRJM pentru a preveni potențiale atacuri și speculații.

„Deși nu este interzis unui judecător, am luat decizia să renunț la calitatea de membru al CRJM. Am făcut asta pentru a pune capăt speculațiilor și atacurilor gratuite”, a conchis judecătorul.

Vladislav Gribincea a fost director de program în cadrul Centrului de Resurse Juridice din Moldova. El a promovat evaluarea Comisiei Vetting potrivit raportului din 11 aprilie curent. În timpul evaluării, Comisia a solicitat de la Gribincea clarificări suplimentare cu privire la unele aspecte care generau dubii, printre care donațiile primite de la soacra acestuia, neachitarea impozitelor de către soția avocatului, retrageri de sume mari în numerar și condițiile de achiziție a unor terenuri. Pe baza informațiilor obținute și a celor prezentate de avocat, membrii Comisiei au constatat că Vladislav Gribincea întrunește criteriile de integritate și promovează evaluarea.