Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vladimir Putin, în discursul de…

Vladimir Putin, în discursul de Anul Nou: „Munca pentru binele comun a unit societatea”

Sursa foto: Reuters

Președintele rus, Vladimir Putin, a ținut, tradițional, un discurs cu prilejul sosirii Noului An. Acesta a făcut doar o referire trecătoare la război, dar a declarat că „nu există nicio forță în lume care să-i divizeze pe ruși și să oprească dezvoltarea Rusiei”.

„În anul care se încheie am muncit din greu și am făcut multe, am fost mândri de realizările comune, ne-am bucurat de succese și am fost fermi în apărarea intereselor naționale, a libertății și securității noastre, a valorilor noastre, care rămân un sprijin de nezdruncinat pentru noi”, a spus președintele rus la începutul discursului.

În mesajul său, liderul de la Kremlin a subliniat „unitatea țării” pe care o conduce.

„Munca pentru binele comun a unit societatea. Suntem uniți în gândurile noastre, în muncă și în luptă, în zilele lucrătoare și în zilele de sărbătoare, arătând cele mai importante trăsături ale poporului rus – solidaritate, milă, fermitate”, a spus Putin.

Președintele rus s-a adresat, de asemenea, militarilor ruși, precizând că aceștia sunt „susținuți de întregul popor” al țării.

„Sunteți eroii noștri, inimile noastre sunt cu voi. Suntem mândri de voi. Vă admirăm curajul”, a spus președintele rus.

Putin a adăugat că „nu există nicio forță în lume care să-i divizeze pe ruși și să oprească dezvoltarea Rusiei”.

„Am dovedit în repetate rânduri că suntem capabili să rezolvăm cele mai dificile sarcini și că nu vom da niciodată înapoi, deoarece nu există nicio forță care să ne dezbine, să ne facă să uităm memoria și credința părinților noștri, să ne oprească dezvoltarea”, a declarat el în discursul său de Anul Nou.