Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Vine ploaia: care sunt regiunile…

Vine ploaia: care sunt regiunile vizate și ce temperaturi ne așteaptă în următoarele 24 de ore

Foto: Gismeteo

Canicula nu cedează nici pe 17 iulie. Totuși, potrivit sinopticienilor din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), se prevăd precipitații în raioanele din nordul și centrul țării.

„Apar condiții de instabilitate în nordul și centrul țării. Astfel, izolat vor cădea averse slabe însoțite de descărcări electrice”, se arată în prognoza meteorologilor.

Astfel, în perioada de timp 16.07.2024, ora 21:00 – 17.07.2024, ora 21:00, se așteaptă averse slabe cu tunete și fulgere.

Temperaturile rămân însă stabile: noaptea minimele vor fi între +20..+25°C, în timp ce ziua temperaturile maxime vor urca până la valori cuprinse între +36..+40°C. Vântul va sufla răcoros din nord-est mai mult slab.

Anterior, Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod roșu de caniculă pentru perioada 12-17 iulie, pentru centrul și sudul țării, unde temperatura maximă a aerului se va menține în această perioadă între l+39 – +40°C.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a făcut un apel către cetățeni să respecte regulile prescrise de autorități cu scopul evitării situațiilor de risc pentru sănătatea și viața oamenilor în perioada de caniculă.