Principală  —  IMPORTANTE   —   Vine iarna, iar cu ea…

Vine iarna, iar cu ea și deficiențele în trafic: Recomandările autorităților pentru șoferi

mei.gov.md

Prognozele meteorologice pentru zilele următoare arată că vom avea zăpadă și lapoviță pe drumurile republicii. Autoritățile îndeamnă conducătorii auto să circule cu maximă atenție și vin și cu câteva recomandări.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a scris într-un mesaj pe rețelele de socializare că Administraţia de Stat a Drumurilor, prin intermediul întreprinderilor rutiere de stat, va patrula pe drumuri pentru a asigura condiții bune de circulație. Totuși, acesta sugerează șoferilor să solicite intervenția drumarilor în cazul dificultăților în trafic, apelând la numerele de telefon:

  • 22-55-30;
  • 74-89-61;
  • 060 477 117.

Și primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu câteva recomandări pentru conducătorii auto.

„Chemăm automobiliștii să-și echipeze autovehiculele cu pneuri de iarnă și să evite parcarea sub copaci sau pe străzile principale unde circulă transportul public, pentru a nu îngreuna intervenția regiilor de întreținere a drumurilor”, a scris edilul capitalei pe Facebook.

Totodată, potrivit lui Ceban, regiile din cadrul gospodăriei drumurilor și cele locativ comunale sunt pregătite pentru intervenția în sezonul de iarnă. Totuși, uneori ninsorile sau lapovița pot fi abundente, iar intervențiile pot întârzia în unele cazuri.

„În timpul zilei sau în orele de vârf este mai complicată intervenția autospecialelor din cauza fluxului mare de mașini pe străzi, dar și a pietonilor pe trotuare. Rugăm înțelegere și prudență în trafic”, a adăugat primarul capitalei.

În caz de situații problematice, Ion Ceban îndeamnă chișinăuienii să sune la Dispeceratul central municipal la numerele de telefon:

  • (022) 22-22-67;
  • (022) 22-26-04.