Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Videoclipul „Folosește-ți votul”, care…

VIDEO Videoclipul „Folosește-ți votul”, care îndeamnă europenii să participe la alegerile Europarlamentare din acest an, ajunge la peste 190 de milioane de vizualizări

Foto: https://elections.europa.eu/

Scurtul documentar cu denumire „Folosește-ți votul”, care subliniază importanța votului și a protejării democrației, a fost vizionat de peste 190 de milioane de ori de la lansarea sa pe 29 aprilie, informează Parlamentul European într-un comunicat.

Filmul este un element principal al acțiunilor de informare ale Parlamentului privind alegerile și prezintă mărturii ale unor cetățeni în vârstă din diferite țări ale UE care transmit generațiilor viitoare poveștile lor despre democrație și subliniază faptul că democrația și votul nu pot fi considerate un dat.

Pe lângă cele 190 de milioane de vizualizări înregistrate până pe 12 mai, pe platformele de comunicare socială, streaming video, televiziune conectată și afișaj mobil, filmul (în diferite formate pentru televiziune și platforme de comunicare socială) a fost difuzat până în prezent de peste 63 de canale TV din 21 de țări și va continua să fie difuzat de mai multe canale în săptămânile următoare.

Conform Actului electoral al UE, alegerile parlamentare europene au loc o dată la cinci ani, de joi până duminică, în mod normal în prima săptămână completă a lunii iunie. Următoarele alegeri pentru Parlamentul European vor avea loc în perioada 6-9 iunie 2024.