Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Un nou caz de…

VIDEO Un nou caz de comercializare a drogurilor pe Telegram. Suspectul – reținut și plasat în arest

Foto: Getty Images

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate au deconspirat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din capitală, suspectat de crearea și adminstrarea unui canal de Telegram destinat comercializării substanțelor narcotice. Potrivit unui comunicat al Poliției, în timpul perchezițiilor pe acest caz, au fost identificate peste 5 kg de droguri.

„Polițiștii au ridicat 6 pachete a câte 0,5 kg de masă vegetală asemănătoare cu cannabis, de tip hidropon (în total 3 kg) și 2 kg 550 grame de masă vegetală asemănătoare cu hașișul. Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie două milioane de lei”, precizează oamenii legii.

Potrivit polițiștilor, suspectul încasa bani de la consumatori prin intermediul plăților electronice. Ulterior, banii erau transferați pe conturi bancare curente și extrași din bancomate.

Bărbatul a fost plasat în arest pe un termen de 30 de zile. Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă închisoare de la 7 la 15 de ani.

Anterior, un tânăr de 24 de ani, originar din capitală, a fost reținut de oamenii legii pentru comercializarea drogurilor prin intermediul aplicației mobile „Telegram”, unde ar fi creat și administrat un magazin online.