Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Un autobuz a deraiat…

VIDEO Un autobuz a deraiat de pe traseu și s-a scufundat într-un râu din Sankt Petersburg. Trei persoane au murit, iar alte șase – în stare gravă la spital

Sursa: Captură foto RIA Novosti

Trei persoane au murit după ce autobuzul în care se aflau a deraiat de pe traseu și s-a scufundat în râul Moika, din Sankt Petersburg, Rusia. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 10 mai pe Podul Poţeluev, transmite Meduza.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, se poate vedea cum autobuzul, care se deplasează de-a lungul digului, începe să se clatine dintr-o parte în alta, apoi virează brusc pe pod, se ciocnește cu două mașini și, rupând gardul, cade în râu.

Salvatorii și poliția au sosit curând la fața locului – în total, 69 de persoane au fost implicate în operațiune. În momentul incidentului, în autobuz se aflau 15 persoane. Șase dintre acestea au reușit să iasă singure și cu ajutorul martorilor oculari, în timp ce alte nouă persoane au fost scoase din autobuz de către angajații EMERCOM. Agenția a precizat că, pe lângă cei trei morți, patru persoane au fost spitalizate în stare de moarte clinică, iar starea altor două este evaluată ca fiind gravă.

Șoferul autobuzului a fost reținut, el fiind dus la spital. Acesta este un bărbat de 44 de ani, originar din Tadjikistan, cetățean al Rusiei.

Potrivit Meduza, autobuzul aparținea firmei Taxi Ltd. Potrivit serviciului de presă al instanțelor din Sankt Petersburg, în ultimii doi ani și jumătate, aceasta a fost amendată de 23 de ori pentru desfășurarea de activități comerciale în domeniul transporturilor cu încălcarea flagrantă a condițiilor de licență, în valoare totală de 3,6 milioane de ruble rusești.

Două dosare penale au fost deschise în urma incidentului. Primul – în temeiul articolului privind încălcarea regulilor de circulație care a dus la moartea a două sau mai multe persoane. Al doilea – în temeiul articolului privind furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță.